Kollaasi

Kollaasi

sunnuntai 12. elokuuta 2012

Voi nenä.

Taas on kirjoittaminen jäänyt, mutta Porin KV-näyttelyssä käytiin pyörähtämässä heinäkuun viimisenä viikonloppuna Nukan kanssa, Nadikin oli mukana mutta turistina, ja tulokseksi tulos Paras Uros 3 ja VaraCacib, mikä pitäisi muuttua ihan Cacibiksi. =) Eli ihan tyytyväisiä ollaan tulokseen. Tänään sain myös aikaiseksi ilmoittaa Nukan malamuuttien erkkariin Heinolaan.



Viime viikon perjantaina kävikin sitten ensimmäinen kunnon haaveri meidän perheessä. Koirat oli ulkona häkissä, ja saivat rähinän aikaiseksi luusta. Oli siitä jo pari päivää äristy, kumpi ehtii ensin häkkiin ja saa luun suuhunsa mutta aina siihen riitti, että ärähti koirille lopetukseksi. 
No perjantaina Nadi tosiaan puri Nukaa poskeen, ilmeisesti kulmahammas osui sopivaan kohtaan ja reikähänä siitä tuli ja melkoisen syväkin.
Ei lähdetty eläinlääkäriin kun ei se näyttänyt kuitenkaan niin pahalta, putsattiin vain betadinella ja annettiin basibact-antibioottijauhetta ja homeopaattisia. 
Tiistaina kuitenkin totesin, että Paneliassa on päivystävä eläinlääkäri jossa ollaan rokotuksissakin käyty, niin lähdettiin sinne sitten Nukan kanssa. 

Eläinlääkäri koitti ensin, että pidellään koirasta kiinni ja hän siinä sitten putsaa sen, karvat täytyi ajaa poskestata pois ja eihän Nukaa sitten saanut paikoillaan pidettyä, eli koira täytyi nukuttaa. Haavasta ajeltiin tosiaan karvat pois ja rupi pois ja putsattiin kunnolla, lisäksi Nuka sai antibioottia suoraan niskaan lisäksi viikon antibioottikuurin. Kannettiin nukkuva koira autoon ja kotiin ja koko illan herra oli kuin humalainen, onneksi aamulla sitten jo iloinen omaitsensä. =) Ihmettelen edelleen, miksei eläinlääkäri koiraa herättänyt siellä jo, kysyi vain, että oottekko autolla vai kävellen liikenteessä. 



Huono homma vaan, että haava on kuonossa, niin sitä on helppo raapia ja hinkata häkkiin, niin rupi on vähän väliä auki, ollaan sitä sitten vaan putsattu betadinella. Eiköhän se erkkariin mennessä jo olisi parantunut.


Tällä viikolla saatiin taas järkyttävää tietoa, kun yhdeltä malamuutti-ihmiseltä oli koirat lähteneet karkureissulle metsälenkillä ja päätyneet sitten lammasfarmille, perheen lapsi oli ollut ulkona ja juossut sisälle huutamaan, että ulkona on susia, perheen isä olikin sitten mennyt ja ampunut kaksi kolmesta malamuutista ja sen jälkeen paennut paikalta. Ja törkeintä oli se kun nainen soittanut koirien omistajalle ja kysynyt "onko sulla koiria vai susia?" "koiria?" "no ei oo enään"...
Kuka tekee näin!? Malamuutti on kaukana sudesta, vaikka iso onkin ja ko. koirilla oli vielä pannat kaulassa. Herranjestas että pistää vihaksi!! Ei sitä suttakaan saa ampua, vaikka se pihaan tulisikin.


Ja tässä vielä osuva kuva asiaan. Ja myöskin, noiden uutisten kommentit saavat kihisemään raivosta, niikuin kaikki olisi omistajan vikaa ja että kun on iso koira niin on tosi vaarallinen. Jos malamuutti olisi lampaille halunnut tehdä pahaa, ei lampaita enää olisi!