Kollaasi

Kollaasi

lauantai 27. elokuuta 2011

Nadin ensimmäiset viralliset näyttelyt

Tänään aamusti lähdettiin ajamaan Tervakoskelle KV-näyttelyyn. Vähän mietitytti toi autossa matkustelu, kun kyseessä oli Nadi eikä Nuka. Nadi kun on huono autossa matkustelija. Yllättävää kyllä, neiti meni itse autoon ja meni heti maate. Ei kuolannu ei mitään (: 

Nadi oli Tervakoskella JUN ERI1! (: Tuomarina Harto Stockmari ja arvostelu;
"Narttumainen, hieman pitkä kokonaisuus, hyvä pää ja kaula. Etuosa tulee vielä kehittyä. Tilava runko, mutta pitkä lanneosa. Hyvin kulmautunut takaosa. Oikea karvanlaatu. Liikkuu vallattomasti edestä, hyvin takaa." 
Oon oikeen tyytyväinen tohon arvosteluun, kun Nadi kuitenkin on vasta sen reilun 9kk;n ikäinen. Seuraavaksi sitten suunniteltiin jo Seinäjoelle ja Jyväskylään ja Messariin menemistä. 

 Kuvat suurenee klikkaamalla! =) 
Poikettiin myös meidän kasvattajan luona (kotisivut), kun Kristiina ei Nadia oo nähnyt ku ihan pikkusena, sillon ku se Suomeen tuli. Saatiin Nadille myös valjaat lainaksi, kun ne mitkä saatiin Nukan siskolta kävi jo pieneksi. Ne oli kokoa 3, nyt ollaan koossa 4. (: Meillä on jo iso tyttö!


sunnuntai 21. elokuuta 2011

Uusi ulkoasu

Syksyn voi jo aistia ilmassa ja värejäkin alkaa pikku hiljaa löytymään lisää, puimurit ovat vallanneet pellot ja kuivurit hurisevat pimenevissä illoissa. 
Pidän syksystä. Värit on kivoja, ja on ihanaa kun ilmat viilenevät, pystyy lenkkeilemään kunnolla, ilman, että koirat on ihan hikipäissään. Odotan jo vaahteranlehtien väriä! 



Vielä ei syksyn värit näy meidän takapihalla, mutta kaikki aikanaan! 

Nadin juoksussa ollaan jo voiton puolella, enää ei ulista yötä päivää ja vahdita toista ihan kokoajan. Siltikin uskoisin, että juoksujen jälkeen Nuka nukkuu seuraavat kaks viikkoa! 
Hyvää syksyn odotusta kaikille!

torstai 18. elokuuta 2011

Save the wolves august 30, 2011

Löysin facebookin alaskan malamute yhteisöstä aika koskettavan videon, ja linkkaan sen nyt tähä..
Ihania kuvia!

torstai 11. elokuuta 2011

Lenkki

Aattelin lähteä koirien kanssa normaalille 5km lenkille, pyörän kanssa. Nadi opettelee vielä tätä pyörän edelle menemistä reunassa ja Nuka taas opettelee yhdessä Nadin kanssa vetämistä. Tällä kyseisellä lenkillä, yhden talon pihassa on kaksi jotain sekaroituista (?) koiraa, uros ja narttu. Nämä ovat kettingeillä kiinni kopeissaan, eli häkkejä ei ole. Jo talon ohittaminen on ollut työlästä kun Nadi niin mielellään menisi tutustumaan. 
Tänään, ei päästy kuin 2km päähän, kun nämä kaksikko tuli meitä vastaan, vapaana ilman omistajiaan. Ei tässä asiassa olisi muuten ongelmaa olisi ollut, mutta 1) olin yksin kahden koiran kanssa pyörällä 2)molemmille lenkki on vielä opettelua 3)Nadilla on juoksu. Onneksi tänään sattui olemaan päivä jolloin meidän muutit totteli kiltisti kun huusin ja kirosin. Käännyttiin ympäri ja lähettiin kotiin, eli ongelmaa ei ollut. (tällä kertaa)
Nuka apuna mustikalla (;

Nadi päätti syödä tassunsa.

Ylemmät kuvat ovat jotain kännykästä löydettyjä, kuitenkin heinä-elokuulta. (:
Tässä video tältä viikolta, sain siskolta laivan tuliaisiksi M&M:n hyrrän tms. ja sehän piti tappaa.

perjantai 5. elokuuta 2011

Nadista tuli Nainen!

Tässä ollaan jo pidemmän aikaan jännätty, koska Nadin juoksut alkaa. Kun tosiaan Nadi on meidän talon ensimmäinen tyttökoira ja juoksuista ei mitään kokemuksia ole niin ei olla oikeen ees tiedetty, huomaako sitä hyvin yms yms. 
Mutta tosiaan, kyllähän sen huomaa. 
Nuka ja Nadi on siis eristetty nyt sit toisistaan, häkin väliseinän ovi on kiinni. Nuksu jo kovasti uikuttu ja ulisi, onkohan se nyt tätät sitten seuraavat viikot. Näkee myös, tuleeko naapurien koiria vierailulle. 

Eilen sit taas oltiin lenkkeilees pellolla ja haukut juoksenteli mitä jaloista pääsi ja kun oli määrä lähteä kotiin nii Nukalla velmu ilme naamallaa ja päätti, että empäs tottelekkaa vaan juoksen tielle ja pieni tietenkin perässä.. Äiti oli töissä, eli niin oli meidän ns. koira-autokin... Ei siinä muu auttanut ku että Mopoautolla perään.
Siinä sitten Nuka takahutlaariin ja Nadi istui onnellisena etupenkillä. Mopis haisi lievästi pahalle (pelto oli siis puitu herneistä, eli haju oli mahtava) ja hiekkaa tuli tietenkin kasapäin.
 Siinä punainen paholainen (: